Kremast kukuruz sa čilijem i korijanderom

Kremast kukuruz sa čilijem i korijanderom

Kukuruz sa udarcem

Kremasti kukuruz je jednostavno predjelo koje ide odlično uz sir. Takodje može biti serviran kao glavno vegetarijansko jelo.  Čili mu daje udarac vrućine dok korijander oddajte na egzotičnom i aromatičnom ukusu.

Sastojci (servira četvoro)

2 pakovanja kukuruza smrznutog (300g)

2 supene kašike maslinovog ulja

1 čaša punomasne hrane

1 kafena kašika soli

četvrt kafene kašike sveže mlevenog bibera

2 supene kašike maslaca

1 šolja mleka

2 supene kašike brašna

1 grubo seckani zeleni čili

četvrt šolje sveže rendanog parmezana

3 supene kašike korijandeta

Uputstvo

Stavite tiganj na srednju temperaturu, kombinujte kukuruz, maslinovo ulje, čili, so, biber i maslac. Pržite u tiganju.

Pomešajte mleko i brašno, i umešajte sa mešavinom kukuruza. Kuvajtemešajući na srednjoj vatri dok mešavina ne postane gušća i kukuruz je skuvan. Dodajte pavlaku i kuvajte još dva minuta.

Sklonite sa vatre i umešajte parmezan da se otopi. Prekrijte korijanderom i ako želite, sa još zelenog čilija!