Slojevita tegla za ručak sa beluga sočivima, narom i baba ganuš sosom

Nekad samo korištene za skladištenje džemova i krastavčića, tegle su skorije našle sasvim novu svrhu. Kao stilizovana i odrasla verzija kutija za ručak. Napravite i do 4 tegle za ovaj obrok.

Sastojci (dovoljno za 4 tegle)

2.5 dl beluga sočiva

2-3 cvekla

1 mala vezica kelja

1 konzerva leblebija, ocedjenih

1 manji nar

 

Baba ganuš

1 patlidžan

1 supena kašika maslinovog ulja

1 supena kašika soka od limuna

1 kafena kašika tahini-ja

1prstohvat mlevenog kumina

So i sveže samleven biber

Uputstvo

1. Zagrejte rernu prethodno na 200°C.

2. Kuvajte sočiva prema uputstvu na pakovanju. Ocedite i ostavite da se hladi.

3. Stavite patlidžan na pleh i pecite 20-30 minuta, dok ne postane mekan u celosti. Ostavite da se ohladi, oljuštitei pomešajte sa maslinovim uljem, sokom od limuna i tahinijem u blenderu i blendirejte dok ne psotane glatko. Začinite kuminom, biberom i posolite.

4.Fino iseckajte cveklu a kelj grubo.

5. poredjejte sve sasotjek slojevito i na vrhu stavite baba ganuš