NOVA ENERGETSKA NALEPNICA

NOVA ENERGETSKA NALEPNICA

NA ŠTA SE ODNOSI NOVA ENERGETSKA NALEPNICA?

Electrolux je odlučio da primeni nova pravila Evropske komisije i novi vizuelni identitet energetske nalepnice na sledeće grupe proizvoda:

1. Mašine za pranje sudova
2. Mašine za pranje veša i mašine za pranje i sušenje veša
3. Frižidere, uključujući frižidere za vino

Evropskim potrošačima će ove nove nalepnice postati vidljive 1. marta 2021. u maloprodajama i na internetu. Više informacija možete pronaći ovde. 

ZAŠTO SU UZ MOJ NOVI UREĐAJ STIGLE 2 ENERGETSKE NALEPNICE?

Od marta 2020. novi Electrolux uređaji dolaze sa dve nalepnice – na jednoj se prikazuje trenutna klasifikacija, a na drugoj je prikazan raspon razreda efikasnosti od A do G koji stupa na snagu 2021. godine. Imajući ovo u vidu može da se dogodi da dobijete uređaj sa dve energetske nalepnice. 

ZAŠTO PRELAZIMO NA NOVU ENERGETSKU NALEPNICU SA RASPONOM EFIKASNOSTI OD "A DO G"?

Otkada je uvedena 1995. godine, evropska energetska nalepnica se pokazala uspešnom: 85% evropskih potrošača je prepoznaje i oslanja se na nju prilikom kupovine. Iako se inicijalno većina modela svrstavala u najniže razrede (tj. E, F, G), novim modelima su počele da se dodeljuju sve bolje ocene pa danas većina modela spada u najviše razrede (A+++, A++, A+), dok u najnižim razredima skoro pa uopšte nema proizvoda. Međutim, zbog tako pozitivnih rezultata, potrošačima je sada teško da prepoznaju najefinasnije proizvode.

Primenjivanjem novih pravila za označavanje će se unaprediti razumljivost i koherencija, čime će se potrošačima omogućiti da ispravno prepoznaju najefikasnije proizvode. 

NAŠA PREDANOST KA ODRŽIVOM PRANJU VEŠA

Trud koji neprestano ulažemo u to da se smanji količina energije koju troše naši uređaji i da svoje uređaje učinimo energetski efikasnim je jedan od načina na koje nastojimo da smanjimo sopstvenu emisiju štetnih čestica. Međutim, štednja struje nije sve što želimo da postignemo sa svojim proizvodima. Život oblikujemo nabolje kako bismo do 2030. postigli ugljeničnu neutralnost. Cilj nam je da unapređenjem svopstvene tehnologije smanjimo potrošnju vode i smanjivanjem uticaja svojih uređaja na okolinu za pola omogućiti da vaša odeća traje dvostruko duže. 

NAŠA PREDANOST KA ODRŽIVOJ ISHRANI

Isto tako nastojimo da doprinesemo tome da održiva ishrana postane svačiji prvi izbor. Dizajnirajući rešenja kojima se štiti kvalitet namirnica, težimo tome da svima omogućimo uživanje u zdravoj ishrani i održivom životu.