vegetables

Očuvajte svežinu povrća duže.

Sezonsko voće i povrće vrlo je ukusno, ali očuvati njegovu svežinu može biti teško. 

Kako očuvati svežinu špargli?

Nastojite da izbegnete da se špargla osuši. Ostavite gumicu na svežnju i skratite vrhove za otprilike 2,5 centimetra. Postavite šparglu u čašu u koju ste nalili između 2,5 i 5 centimetara vode tako da stabljike budu uspravne, a zatim ih lagano prekrijte plastičnom kesicom. Zadržaće svežinu do sedam dana. 

Kako očuvati svežinu avokada?

Svežina avokada može se lako očuvati u frižideru jer se hlađenjem zaustavlja proces sazrevanja. Sačekajte da avokado sazri na radnoj površini, a zatim ga spremite u frižider kako biste očuvali njegovu zrelost. Žuri vam se? Stavite avokado u papirnu kesicu kako biste ubrzali sazrevanje. 

Kako očuvati svežinu salate?

Salatu je takođe najbolje čuvati u fioci za povrće u frižideru uz visoki nivo vlage – to važi za sve lisnato povrće. Ako nemate kontrole za podešavanje vlage, salatu operite, zamotajte u papirne ubruse i zatvorite u posudu. 

Kako upotrebljavati kontrole za podešavanje vlage?

Zbunjuju vas kontrole za podešavanje vlage u fioci za povrće? Postoji jednostavno pravilo. Stvarima koje trunu potreban je nizak nivo vlage, dok je stvarima koje venu potreban visoki nivo vlage. Voće držite odvojeno od povrća jer ga često kvari proizvodnjom etilenskog plina.

Povezani članci

 • Kako da smanjite količinu prehrambenog otpada?
  A BOWL OF SALAD
 • Upotreba funkcije rerne za pečenje na žaru
  illustration of oven
 • Kako da koristite sous-vide tehniku poput profesionalnih kuvara?

  How to sous vide like your favourite chef

  Easier than you think and tastier than you can imagine. Learn how to sous vide - restaurant style - in your very own home.