woman with green background

Kako da perete odeću i pritom sačuvate boje?

Šarena odeća može da izbledi i izgubi jačinu brže od tamne ili bele odeće. Ali ako odeću perete pažljivo i nežno, sačuvaćete boje svoje omiljene šarene odeće duže. 

 • storting laundry
  1
  Može li se šareni i beli veš prati zajedno?

  Predlažemo da odeću razvrstavate po boji – odeća jarkih boja kao što su ljubičasta, crvena i narandžasta može se prati zajedno, a tako i odeća plave i zelene boje. Bela odeća mora se prati odvojeno – a, ako je neki predmet jedini neke boje, operite ga ručno.

 • pour detergent on garment
  2
  Pobrinite se za mrlje.

  Neke mrlje zahtevaju dodatnu negu i pažnju: proverite odeću pre pranja pa nanesite malo tečnog deterdženta na mrlju pa nežno protresite komad odeće uronjen u vodu. Izbegavajte vrlo vruće programe jer bi u toku trajanja programa mrlje i puštena boja mogle postati trajne.

 • blue garment and hands
  3
  Kada niste sigurni šta bi trebalo da učinite, odeću perite prevrnutu.

  Uvek preokrenite odeću kako biste trenje vlakana sveli na najmanju moguću meru i pobrinite se da između rublja i gornje strane bubnja ostavite prostor širine jedne šake. Odaberite nisku temperaturu; nežan ili srednji ciklus pranja (maksimalno 30 stepeni).

Kako da perete odeću, a da boje pritom ne izblede?

Naš sistem ColourCare pročišćava vodu kako bi deterdženti ostvarili svoj puni potencijal, čak i na niskim temperaturama. Zahvaljujući nežnom, ali temeljnom pranju, boje vaše odeće ostaju jednako jarke kao na dan kupovine. Tajna je u vodi. Jedinstvenim sistemom filtracije uklanjaju se štetni minerali i nečistoće kako bi pranje bilo nežno, ali temeljno. Ovo su rezultati ispitivanja otpornosti boje koje je sprovedeno na poliesteru u toku 50 ciklusa pranja na 30 stepeni. Uz ColourCare boje ne blede – iz pranja u pranje.

Povezani članci

 • Kako da perete odeću za trening?
  woman in workout clothes
 • Kako da perete košulje – tri trika
  woman in white shirt
 • A good-as-new washing machine in 3 steps

  A good-as-new washing machine in 3 steps

  Fresh textiles and lush colors - all thanks to your washing machine. Repay the favor by getting it in top shape in 3 easy steps.