Men in green wool sweater

Kako da perete vunu?

Budući da je dizajnirana da traje godinama, vuna je sjajno ulaganje pod uslovom da je ispravno negujete. Bez obzira na to da li je reč o luksuznom kaputu ili džemperu za svaki dan, lakše ćete ih očuvati budete li sledili ove savete.

 • washing machine functions
  1
  Pranje vune u mašini za pranje veša

  Ako vaša veš-mašina nema ciklus pranja za vunu, preporučujemo vam da za vunu koja se pere samo ručno koristite hladni ciklus pranja. Vunenu odeću uvek perite prevrnutu.

 • Grey wool sweater
  2
  Pažljivo birajte deterdžent za vunu.

  Izbegavajte upotrebu jakih deterdženata, biodeterdženata koji sadrže enzime i svih deterdženata koji sadrže izbeljivače. Trebalo bi da koristite poseban deterdžent za vunu.

 • Three wool sweaters
  3
  Kako da ispravno spremate odeću od vune?

  Svoje džempere spremajte polegnute i preklopljene kako biste ih zaštitili od rastezanja. Ako morate da ih vešate, upotrebite posebno dizajnirane vešalice za pletivo kako biste im pružili najveću moguću potporu. 

Perite i sušite vunu.

Programu za vunu naših veš-mašina PerfectCare dodeljen je sertifikat kompanije Woolmark kojim se potvrđuje da je isto toliko nežan kao ručno pranje. U našim mašinama za sušenje veša DelicateCare takođe možete da koristite jedinstven ciklus sušenja za vunu. Zahvaljujući posebnoj brzini bubnja, vaša vunena odeća ostaje ravna jer prianja uza zid bubnja. Zbog toga su rezultati jednako dobri kao prilikom sušenja na ravnoj površini. Zato je odeća garantovano zaštićena od sakupljanja i petljanja.

Povezani članci

 • Pranje flisa
  FLEECE JACKET
 • Kako prati jorgane i perjane jakne?
  woman in down jacket
 • A good-as-new washing machine in 3 steps

  A good-as-new washing machine in 3 steps

  Fresh textiles and lush colors - all thanks to your washing machine. Repay the favor by getting it in top shape in 3 easy steps.