Buttered bread

Bake better bread using steam

Saznajte kako da unapredite rezultate pečenja pomoću pare. Parna rerna pruža savršene uslove da testo naraste, a uz to će se pobrinuti da vaš hleb ima hrskavu koricu i pahuljastu meku unutrašnjost.

Dostignite novi nivo pečenja.

Parna rerna vodi vas u sasvim nov svet ukusnog i laganog hleba hrskave zlatnosmeđe korice. Putovanje počinje već prilikom dizanja jer se zahvaljujući pari proizvodi ravnomerna temperatura koja je savršena za dizanje testa. Tokom pečenja para je zaslužna za hrskavu koricu jer se na površini hleba stvara mokra površina, dok unutrašnjost ostaje sočna. 

Dizanje

Para je fantastična kada je reč o dizanju testa jer se proizvodi savršena i ravnomerna temperatura na kojoj testo može da naraste. To znači da će se testo dizati brže i ravnomernije. To je sjajno za sve vrste testa, ali posebno za kiselo testo jer će ono u parnoj rerni da više naraste i bude manje zbijeno nego posle dizanja na sobnoj temperaturi.

Paru možete da upotrebljavate za prvo, a posebno za drugo dizanje. Kada hleb ili peciva narastaju, zahvaljujući pari postaju lakši jer se u njima nalazi više vazduha. Temperatura zavisi od recepta, ali prihvatljive su vrednosti između 25 °C i 30 °C, pri čemu je opšte pravilo da se testo brže diže što je temperatura viša. Prilikom dizanja u parnoj rerni testo ne morate da pokrivate. (Isprobajte našu funkciju „Dough Proving″ („Dizanje testa″) prilikom sledećeg pečenja.)

Pečenje

Naučiti kako da pečete na pari i kako da pečete hleb u parnoj rerni nije teško, a rezultati su sjajni. Zahvaljujući upotrebi pare na početku procesa pečenja, hleb je spolja hrskaviji. To je tako zato što para (zapravo voda) stvara mokru površinu zbog koje se hleb ravnomernije peče. 

Posle upotrebe suve toplote ta mokra površina postaje hrskavija nego što bi bila da ste otpočetka upotrebljavali samo suvu toplotu. Zahvaljujući pari, hleb će takođe zadržati sočnost – suv i zbijen hleb sada je stvar prošlosti. (Ako upotrebljavate jednu od naših parnih rerni, isprobajte funkciju „Bread Baking″ („Pečenje kruha″).)

Ispecite majstorski hleb kod kuće.

Ispecite sjajan hleb dodirom na dugme. U rernama SteamBake para se upotrebljava za brzo i ravnomerno dizanje testa kako bi unutrašnjost hleba bila lagana i sočna. Kako bi se postigao konačni dodir savršenstva, uvodi se suva toplota zahvaljujući kojoj korica postaje hrskava i zlatnosmeđa.

Povezani članci

  • Udahnite nov život ostacima hrane pomoću pare.
    Lasagne in oven
  • Pripremite zdrave zalogaje u svojoj rerni.
    Apples in oven