Apple crisps

Pripremite zdrave zalogaje u svojoj rerni.

Konzervisane, ukiseljene ili dehidrirane namirnice – uz parnu rernu možete pripremiti zdrave i ukusne zalogaje od svog omiljenog voća i povrća.

Uživajte u ukusnim zalogajima.

Priprema zdravih zalogaja kod kuće jednostavna je – jednostavno odaberite svoje omiljeno sezonsko voće ili povrće. Zatim se oprobajte u konzervaciji ili dehidraciji tih namirnica. Voćni kompot sjajan je dodatak jutarnjoj ovsenoj kaši, a jednako je ukusan kao međuobrok. Ukiseljeno povrće sjajan je prilog ili popodnevni međuobrok. Dehidracijom voća i povrća dobićete zdrav čips koji će svi obožavati.

-

-

Konzervisanje ili mariniranje voća i povrća

Zašto prilikom pripreme džema ili kiselih krastavaca ne biste iskoristili prednosti svoje parne funkcije? Prvo pripremite čiste tegle pa ih zajedno s poklopcima kuvajte na pari uz postavku Full Steam (visoki nivo pare) 10 minuta. Posle kuvanja na pari izvadite ih (biće vruće!) i postavite na rešetku otvorom prema dole kako biste se pobrinuli da iz njih isteče višak vode. 

Sledeći je korak punjenje tegli onim što želite konzervisati – odlučite se za neku sezonsku namirnicu iz svoje regije, većina je namirnica dobar izbor! Kada napunite tegle, poklopite ih i kuvajte na pari u rerni. Trajanje pripreme zavisi od recepta, ali kada čujete kloparanje poklopaca, obično je vreme da tegle izvadite iz rerne.

Kako konzervisati sveže voće i povrće? Postoje razni recepti, no opšte je pravilo da se tegle napune namirnicama (celim ili naseckanim) i nekim začinima ili aromama i da se zatim prekriju tečnošću pre nego što se stave u parnu rernu.

Pročitaj više

Priprema dehidriranih zdravih zalogaja

Prilikom dehidracije voća i povrća ne treba vam parna rerna (iako neke od parnih rerni Electrolux imaju poseban program za dehidraciju), ali je to zgodan način za pripremu zdravih zalogaja, koji mogu biti slatki ili slani. U nastavku se nalazi jedan od naših najdražih recepata, no možete ga isprobati s bilo kojom namirnicom koju volite ili koja je trenutno u sezoni.

Dehidracija voća: Čips od jabuke

2 jabuke greni smit, 1 supena kašika šećera u prahu

 • Slicing with mandoline

  Rezačem za voće i povrće narežite jabuke na tanke kriške.

 • Apple slices on baking paper

  Položite kriške na silikonsku podlogu za pečenje ili papir za pečenje.

 • 3 trays in oven

  Pospite jabuke šećerom i pecite ih na 85 °C (ili upotrebite program za dehidraciju) sat i po. Uživajte!

Hrskavo, zlatno i savršeno sočno

U rernama SteamCrisp obična toplota spaja se s parom kako bi vaša jela spolja bila hrskava i zlatna, dok iznutra zadržavaju sočnost i mekoću uz savršeno očuvane hranljive materije i ukus.

Povezani članci

 • Upoznajte se s parnom rernom.
  Oven in kitchen
 • Podignite svoja omiljena jela za fiku na novi nivo pomoću pare.
  Cake with cherry