Cake with cherry

Podignite svoja omiljena jela za fiku na novi nivo pomoću pare.

U skandinavskoj tradiciji u fiki mogu uživati svi. Upotrebite svoju parnu rernu kako biste svoja omiljena pečena jela podigli na nov nivo.

Omiljena jela za fiku 

Para je odlična za pečenje slatkog hleba, kao što su mafini i biskviti. Uz nju hleb lakše naraste i dobija sav potreban vazduh. Pripremite jelo koje je hrskavo spolja, a sočno iznutra.

-

-

Recept: Engleski mafini s borovnicama

Namirnice za testo (A) 
350 g glatkog brašna, 115 g smeđeg šećera, 20 g praška za pecivo (za slatka testa)

Namirnice za testo (B)  
2 cela jaja, 200 g borovnica, 370 g punomasnog mleka, 90 g otopljenog maslaca 

Priprema: 15 minuta

Dodaci: Pojedinačni aluminijski kalupi za mafine

Prosejte brašno, šećer i prašak za pecivo u jednu činiju. U drugoj činiji umutite jaja s mlekom, ohlađenim otopljenim maslacem i borovnicama.
A. Ulijte tečnu smesu (B) u mešavinu suvih namirnica (A) pa ih pomešajte tek toliko da se namirnice stope. 
B. Ulijte testo u kalupe za mafine koje ste premazali maslacem pa ga pecite u donjem delu rerne.

Pecite uz postavku Humidity Low (niska vlažnost) na 170 °C 25 do 30 minuta.

Pročitaj više

Ispecite majstorski hleb kod kuće.

Ispecite sjajan hleb dodirom na dugme. U rernama SteamBake para se upotrebljava za brzo i ravnomerno dizanje testa kako bi unutrašnjost hleba bila lagana i sočna. Kako bi se postigao konačni dodir savršenstva, uvodi se suva toplota zahvaljujući kojoj korica postaje hrskava i zlatnosmeđa.

Otkrijte rerne SteamBake.

Povezani članci

  • Čišćenje i održavanje parne rerne
    Inside oven
  • Učinite svoje praznične klasike još ukusnijim pomoću pare.
    Turkey dinner
  • Upoznajte se s parnom rernom.
    Oven in kitchen