Electrolux Ploča sa aspiratorom

Electrolux Ploča sa aspiratorom

Razmatranja pre kupovine

Kako bismo vam olakšali potragu za indukcionom pločom sa aspiratorom (poznatom i kao indukciona ploča s ventilacijom vazduha), pripremili smo sveobuhvatnu i praktičnu listu korisnih informacija kako bismo vam pomogli da kupite odgovarajući uređaj, sa odgovarajućim karakteristikama, za svoju kuhinju.

Sloboda planiranja kuhinje

Uživajte u slobodi planiranja svoje kuhinje. Ovaj dvojac kombinuje indukcionu ploču s moćnim integrisanim aspiratorom, tako da ne morate da se brinete za ploču i zaseban aspirator. Sada možete da isplanirate raspored u svojoj kuhinji s punom slobodom koju vaša kreativnost zahteva.

Prostor ispod ploča sa aspiratorom

Ako koristite Electrolux ploču sa aspiratorom, ispod ploče sa aspiratorom možete da smestite fioku pune dubine, što znači da imate više prostora za kuhinjske alate i pribor, čak i za manje šerpe i tiganje. Ploča sa aspiratorom može da se montira u radnu površinu debljine od svega 4 mm.

Montaža najbolja u klasi

Electrolux ploče sa aspiratorom se montiraju brzo i lako. U ponudi čak imamo i rešenje bez cevi ako se ploča sa aspiratorom montira u režimu recirkulacije. To znači da cevi nisu vidljive, a vazduh cirkuliše unutar ormarića. Zahvaljujući inovativnom sistemu za filtriranje, vlaga ostaje zarobljena, što znači da ne postoji rizik od kondenzacije koja bi oštetila vaše kuhinjske elemente.

Koja je razlika između recirkulacione i ekstrakcione montaže?

Kada se ploča sa aspiratorom montira u režimu recirkulacije, vazduh cirkuliše unutar ormarića. Kada se ploča sa aspiratorom montira u režimu ekstrakcije, potrebna vam je rupa u zidu kako bi filtrirani vazduh mogao da izađe napolje iz prostorije.

 • Recirculation hob
  Prednosti recirkulacije

  • Održivije rešenje jer se manje vazduha ispušta u životnu sredinu.
  • Gotovo da ne dolazi do gubitka energije usled dugotrajnog ispuštanja toplog vazduha iz zatvorenog prostora kroz kuhinjski aspirator.
  • Nema opcije za ugradnju sa cevima.
  • Nisu potrebni nikakvi dodatni građevinski radovi (nije potrebno probijati zidove).
  • Dugotrajni 2-u-1 ugljeni filter održava kuhinjski vazduh svežim.
  • Odvojivi filter se može lako očistiti u mašini za pranje posuđa i regenerisati u rerni za duži vek upotrebe.

 • Exhaust hob
  Prednosti ekstrakcije

  • Visoka stopa protoka vazduha.
  • Visoka efikasnost pri niskim postavkama aspiratora.
  • Nema dodatnih troškova za filtere sa aktivnim ugljem.

2-u-1 filteri za režim recirkulacije

Dugotrajni 2-u-1 ugljeni filter kombinuje filtraciju masnoća i neprijatnih mirisa u jednoj jedinici.

1. Filter za masnoću izrađen je od crne metalne rešetke koja prikuplja masnoće, ulja i ostatke hrane koji potiču direktno od kuvanja.

2. Iza njega se nalazi dugotrajni filter sa penom od aktivnog uglja koji neutrališe sve neprijatne mirise.

Filteri za masnoću za režim ekstrakcije

Filter za masnoću pomaže u eliminaciji masnoća iz kuhinjskog vazduha. Filter za masnoću se koristi kada je uređaj montiran u režimu ekstrakcije.

Čišćenje 2-u-1 filtera

Normalno čišćenje
Očistite svoj 2-u-1 dugotrajni ugljeni filter kada zaprljanje postane previše vidljivo. To znači – u zavisnosti od toga kakvu hranu pripremate – približno nakon svakih 10–20 sati korišćenja. Ako pripremate hranu sa dosta masti ili ulja, preporučljivo je da filter čistite i češće. Očistite filter ručnim pranjem u toploj vodi pomoću četke ili mekog sunđera bez korišćenja deterdženta. Ili stavite filter u mašinu za pranje posuđa na temperaturu od 65–70 °C (program duži od 90 minuta) bez deterdženta i bez posuđa u istom ciklusu pranja. Filter se mora dobro osušiti pre vraćanja u uređaj. Osušite ga u rerni tokom 20–30 minuta na temperaturi od 70 °C. Izaberite program rada rerne bez ventilatora (statičan).

Regeneracija dugotrajnog ugljenog filtera
Ploča ima ugrađen brojač koji vas podseća kada je vreme da izvršite regeneraciju filtera. Nakon 100 sati korišćenja, indikator filtera počinje da treperi kako bi vam dao do znanja da je vreme za regeneraciju filtera.

1. Očistite svoj dugotrajni 2-u-1 ugljeni filter kako je opisano iznad (normalno čišćenje) kako biste uklonili naslage masti i ulja. Ili ga stavite u mašinu za pranje posuđa na temperaturu od 65–70 °C (program duži od 90 minuta) bez deterdženta i bez posuđa u istom ciklusu pranja.

2. Potom stavite filter u rernu da se regeneriše 60 minuta na 100 °C bez korišćenja funkcije ventilatora u rerni. Nakon toga vratite filter u uređaj. Maksimalan broj ciklusa regeneracije je 7. Nakon toga je potrebno zameniti filter.

Pročitaj više

Čišćenje filtera za masnoću

Filter za masnoću se može oprati ručno u toploj vodi i deterdžentu ili u mašini za pranje posuđa uz korišćenje deterdženta. Filter za masnoću se može čistiti onoliko puta koliko želite, bez potrebe za njegovom zamenom.

 • Bridge hob
  Bridge icon
  Bridge

  Funkcija Bridge omogućava vam da kombinujete dve zasebne zone za kuvanje kako biste dobili jednu veliku površinu. Sa automatskim usklađivanjem temperature i vremena, ovo je idealna funkcija koja vam omogućava da maksimalno iskoristite svoj planča-gril ili šerpu za pečenje.

 • Double bridge hob
  Double bridge icon
  Double bridge

  Sa funkcijom Double bridge možete da kombinujete dve poravnate zone za kuvanje kako biste dobili jednu veću površinu za kuvanje. Što je najbolje, ova funkcija se može koristiti na obe strane ploče. Sada možete da koristite veće posude za pripremu svojih omiljenih obroka.​

 • Flexibridge® hob
  Flexibridge® icon
  Flexibridge®

  Funkcija FlexiBridge® na indukcionoj ploči čini kuvanje praktičnijim. Tri moguća oblika zona pružaju veću fleksibilnost kada istovremeno koristite različite šerpe i tiganje. Izaberite bilo koje dve zone srednje veličine; malu i veliku; ili jednu ekstraveliku za planča-gril.

 • Double FlexiBridge® hob
  Double FlexiBridge® icon
  Double FlexiBridge®

  Double FlexiBridge® vam omogućava da koristite dve površine za kuvanje sa 4 segmenta, čime se povezuje do 4 zone za maksimalnu fleksibilnost. Sada možete da koristite šerpe i posude različitih veličina, jer se obe strane ploče mogu potpuno prilagoditi vašim potrebama.​

 • Breeze hob
  Breeze icon
  Breeze

  Pošto završite s kuvanjem, funkcija Breeze osvežava vazduh u vašoj kuhinji uz nizak nivo buke. Sada se posle jela možete opustiti, zabaviti i uživati u okruženju bez isparavanja i dima.​

 • Hob2hood® hob
  Hob2hood® icon
  Hob2hood®

  Budite maksimalno fokusirani na hranu koju pripremate sa aspiratorom koji se automatski prilagođava povećanju ili smanjenju nivoa snage na ploči. Tehnologija Hob2Hood® vam omogućava da se posvetite hrani dok ploča i aspirator neprimetno rade za vas.

Omogućen Wi-Fi

Povežite svoj uređaj na aplikaciju My AEG Kitchen i koristite svoj uređaj na najbolji mogući način. Preko aplikacije možete da kontrolišete svoj aspirator na daljinu. Aplikacija takođe sadrži obilje korisnih vodiča koji vas uče kako da koristite raznolike funkcije svog uređaja.

Aplikacija će vam čak poslati i obaveštenje kada dođe vreme za čišćenje filtera.

Spremni ste za kupovinu?
Ili nastavite da istražujete sledeće poglavlje