Sos od listova cvekle

Listovi cvekle su veoma nutritivni, sa time da su odličan izvor vitamina A i K.  Brzinski ih blanširajte i pomešajte sa bosiljkom, čenom belog luka, pinjolama, maslinovim uljem i prstohvatom soli kako bi napravili blag i ukusan sos.

Sastojci (za oko 2.5dl)

2 svežnja zelenih listova cvekle

1dl badema, iseckanih

0.5dl Parmezana

1 čen belog luka

Pola limuna (sok)

1dl maslinovog ulja

So

Servirati sa sveže kuvanom pasto i parmezanom.

Uputstvo

 

1. Stavite zelenilo, badema, parmezan, beli luk i sok od limuna u blender i blendirajte dok se sve ne isecka fino.

2. Dok blender radi polako sipajte maslinogo ulje dok sos ne postane gladak. Posolite.

3. Nabacite na vrelu pastu i servirajte sa parmezanom.